EMDR behandeling

 

NIEUW BIJ OSTEOPATHIE RUIS VANAF JUNI 2022
EMDR-BEHANDELING

Naast behandelingen osteopathie, voedings- & supplementadviezen kunt u nu bij Osteopathie Ruis ook terecht voor EMDR-behandeling. Door middel van EMDR-behandeling kun je emotionele blokkades, ingrijpende gebeurtenissen of trauma's verwerken die ook de oorzaak kunnen zijn van lichamelijke klachten. 

Dus heb jij lichamelijke klachten en is de oorzaak hiervan (vermoedelijk) niet lichamelijk, maar psychisch is en wil jij hieraan werken? Maak dan hier een afspraak!
Let op: het maken van een afspraak voor een EMDR consult gaat via een andere online agenda.

 

Wat is EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een kortdurende therapie voor het behandelen van emotionele problemen. Er wordt niet eindeloos gepraat of diep gegraven in je verleden. Er wordt door middel van een protocol heel gericht gewerkt aan de oorzaak van jouw klachten.
In een veilige en vertrouwde omgeving ga je terug naar de ingrijpende ervaring(en) die de oorzaak van jouw klacht is. De behandelaar is er altijd om jou te steunen en houdt in de gaten of het voor jou nog vol te houden is. Wanneer het daadwerkelijk nodig is bestaat de mogelijk om te stoppen. Hierdoor heb je altijd de controle over de behandeling. 

Verloop van EMDR-behandeling

Tijdens de eerste afspraak bespreken we de negatieve ervaring(en) die de oorzaak zijn van jouw klachten. Vervolgens gaan we aan de hand van een protocol alle stappen langs die nodig zijn alvorens daadwerkelijk de behandeling te kunnen starten. Je omschrijft de gebeurtenis en daarbij alle bijbehorende gedachten, gevoelens en beelden. Tevens wordt er gevraagd hoeveel angst de herinnering nog oproept. 
Op het moment dat alle stappen doorlopen zijn kan gestart worden met de daadwerkelijke verwerkingsproces. Hiermee starten we tijdens het tweede consult. Je gaat in gedachten terug naar de omschreven gebeurtenis en de daarbij behorende gevoelens weer op te roepen. Terwijl jij hieraan terugdenkt zal je aandacht tevens getrokken worden doordat er ook een andere prikkel wordt gegeven. Namelijk het volgen van handbewegingen, het beluisteren van piepjes via een koptelefoon en/of het krijgen van korte "tikjes" boven de knie. Er zal tijdens de behandeling met regelmaat gevraagd worden hoeveel angst de herinnering nog oproept. Tijdens elk consult zal er meerdere sessies nodig zijn alvorens de angst bij het terugdenken voldoende is afgezwakt. 
Afhankelijk van jouw situatie is er één of meerdere consulten nodig. We spreken na elk consult steeds af of er nog een nieuwe afspraak nodig is. 


Wie geeft EMDR behandeling?

EMDR-behandeling wordt gegeven door Eveline Noordtzij. Eveline is psychosociaal therapeut, orthopedagoog & coach/counsellor. Zij heeft ondertussen al vele jaren ervaring met het begeleiden en behandelen van volwassenen en kinderen. Hierbij maakt zij ook regelmatig gebruik van EMDR.

Maaikekampertfotografie-Familie Ruis-2021393760


Kosten voor EMDR therapie.

De kosten voor elk consult zijn € 80,00. U kunt direct contant of per pin afrekenen.
Er is geen vergoeding via de zorgverzekering mogelijk.

Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in op deze website.
Wil je een afspraak maken? Dat kan hier.
Let op: het maken van een afspraak voor een EMDR consult gaat via een andere online agenda.


Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen jaren heb ik al vele patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken