Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij de oorspronkelijke beweeglijkheid (embryologische voorkeursbeweging) van het hele lichaam wordt hersteld. Zo ontstaat er weer een goede doorbloeding, bezenuwing en lymfedrainage en kan het lichaam zichzelf genezen. De osteopatische behandeling gebeurt met de handen (manuele geneeskunde). De veilige behandeltechnieken variëren van zeer zacht tot behoorlijk stevig en worden per patiënt aangepast. Een osteopaat behandelt zowel volwassenen als baby`s en kinderen. Uw osteopaat is uitgebreid geschoold in het herkennen van aandoeningen die om medische aandacht vragen. Als uw klachten medisch van aard zijn dan wordt u doorverwezen naar uw arts.

Op zoek naar de oorzaak

De osteopaat gaat op zoek naar bewegingsverliezen (blokkades) die de oorzaak van de klachten van de patiënt zijn. Vaak bevinden oorzaak (bewegingsverlies) en gevolg (bijv. pijn) zich niet op dezelfde plaats. Er bestaat wel altijd een relatie tussen beiden (embryologisch, biomechanisch, neurovasculair, fysiologisch). Oorzaken van bewegingsverliezen zijn bijvoorbeeld de bevalling, ongelukken, ziekte, stress en slechte voedingsgewoonten.

Geïntegreerde Technieken (Osteopathie 3.0)

Als osteopaat werk ik voornamelijk volgens de methode "Geïntegreerde Technieken" van Frank de Bakker. Deze methode biedt heel goed inzicht in het functioneren van de patiënt en geeft zeer goede behandelresultaten. U merkt aan de toegenomen beweeglijkheid en spierkracht van uw lijf meteen resultaat. Zelfs als klassieke osteopathie niet of maar gedeeltelijk heeft geholpen kun je met deze methode vaak alsnog genezing bewerkstelligen. Ondersteunend maak ik ook gebruik van spiertesten uit de toegepaste kinesiologie en van kennis uit de orthomoleculaire geneeskunde. Waar nodig geef ik u voedingsadviezen, adviezen over voedingssupplementen, leefstijladviezen en huiswerkoefeningen.


Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen jaren heb ik al vele patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken