Consult

Vraaggesprek

Tijdens het eerste consult wordt er een vraaggesprek gehouden. De door jou ingevulde online vragenlijsten worden doorgenomen en aangevuld. Op basis hiervan wordt een duidelijk inzicht verkregen over de mogelijke oorzaken van jouw klachten.

Lichamelijk onderzoek

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek (je bent gekleed in ondergoed, hemdje en kort sportbroekje mag). Voel je je meer op gemak als er iemand met je mee komt? Natuurlijk is dat geen probleem. Als osteopaat kijk ik tijdens het lichamelijk onderzoek naar lichaamshouding en test de bewegingsmogelijkheden van de verschillende delen van het lichaam (in stand, zit en ruglig). Indien nodig zullen aanvullende tests worden gedaan (bijvoorbeeld neurologisch onderzoek, spierkrachttesten, etc.). Op basis van de gegevens van lichamelijk onderzoek en het vraaggesprek kom ik tot een osteopathische diagnose.

Behandelplan

Na het stellen van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt met je besproken. Behandelingen bestaan uit manuele technieken om de beweeglijkheid van het totale lichaam te verbeteren. Tevens worden er (indien nodig) adviezen gegeven met betrekking tot dagelijkse beweging/sport, voeding, voedingssuppletie en stressmanagement.

Prognose/aantal benodigde behandelingen

Doorgaans kun je binnen 2 tot 4 behandelingen resultaat (verbetering en/of genezing) verwachten. Bij baby's mag je binnen 2 à 3 behandelingen resultaat verwachten. Klachten die langere tijd bestaan of ernstiger van aard zijn vergen soms meer behandelingen voordat verbetering merkbaar wordt. Tussen de eerste behandeling en de vervolgbehandeling zit ongeveer 3 tot 6 weken tijd om te kunnen herstellen. Bij baby’s is er vaak sneller resultaat en wordt er tussen de behandelingen 1 tot 3 weken hersteltijd aangehouden. De tussentijd is nodig om het natuurlijk herstel de kans te geven zijn werk te doen.

Maatregelen na de behandeling

De eerste 24 uur na een behandeling doe je er ook verstandig aan om relatieve rust te houden (niet sporten, geen zware werkzaamheden), zodat uw lichaam zijn balans kan hervinden. Tevens is het verstandig om water te drinken, zodat afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. Vermijd zoveel mogelijk alcohol, suikers en kunstmatige toevoegingen in uw voeding.

Preventie/APK

Indien u geen specifieke klachten (meer) heeft, dan kun je ook terecht voor preventie van klachten. Steeds vaker wordt ervoor gekozen om eens per 3 tot 6 maanden langs te komen voor een consult. Aanwezige blokkades worden dan opgelost, waardoor het lichaam weer in balans komt. Zo worden klachten voorkomen. Dit is vergelijkbaar met het periodiek onderhoud wat je ook aan jouw auto laat doen.


Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen jaren heb ik al vele patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken