Eetproblemen

Slikklachten

Slikklachten zoals niet goed slikken of zelfs verslikken zijn vaak het gevolg van een verstoorde motoriek van de mond, keel en tong. Door blokkades van de schedelbasis worden de zenuwen die bij het slikken betrokken zijn ingeklemd en wordt het slikproces niet goed meer aangestuurd. De osteopaat maakt deze blokkades los en het slikproces herstelt zich.

Zuigklachten

Voor het zuigen geldt ook dat de motoriek van de mond, verhemelte en tong optimaal moeten zijn. Bij blokkades van de gewrichten in dit gebied en/of inklemming van de zenuwen betrokken bij dit proces ontstaan zuigklachten. Uw kindje zuigt bijvoorbeeld niet krachtig of laat telkens los bij borstvoeding. De osteopaat lost de blokkades in deze regio op, waardoor het zuigen krachtig wordt.

Weinig eten en eten weigeren

Dit is vaak een gevolg van verteringsproblemen. Dit kan komen door een zwak verteringssysteem en/of door intoleranties of allergiën. Een zwak verteringssysteem komt vaak door een slechte aansturing van de spijsvertering door de zwervende zenuw. Door deze te bevrijden en de hersenen te stimuleren zal de spijsvertering verbeteren.

» Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken