Huilbaby's

De meeste huilbaby's hebben last van reflux (terugvloeien van maaginhoud naar de slokdarm) of darmkrampjes. Door de zwervende zenuw te bevrijden en daarmee de aansturing van de vertering gaat het vaak al beter. Voor de sluiting van de maagingang is het belangrijk dat de borstkas (slokdarm) en bovenbuik (maag) goed bewegen. Tevens is het belangrijk dat ook de uitgang van de maag soepel kan bewegen en dat de darmen goed bewegen.

Onrustige kinderen

Baby's en kinderen zijn vaak onrustig door onbalans in het lichaam. Allerlei blokkades kunnen voor onbalans zorgen. Vooral blokkades die onbalans geven in het zenuwstelsel zijn belangrijk in verband met onrust. Door deze blokkades op te lossen zal de balans terugkeren en kan uw kind zich beter ontspannen.

Overstrekking

Overstrekking is vaak het gevolg van blokkades in de schedel, nek en schouders. Hierdoor wordt de zwervende zenuw, die naar de organen loopt, ingeklemd. Dit heeft met name maag- en darmklachten tot gevolg. Uw kindje zal zich gaan overstrekken, omdat het overprikkeld wordt en probeert door zich uit te strekken de zwervende zenuw wat ruimte te geven en zijn werk te laten doen.

Overprikkeling

Overprikkeling is het gevolg van een teveel aan uitwendige of inwendige prikkels, maar ook van verlaging van de prikkeldrempel. Door verschillende lichamelijke blokkades wordt dit in de hand gewerkt. Door deze blokkades op te lossen komt het lichaam en het zenuwstelsel weer in balans en zal uw kindje zich beter kunnen ontspannen.

» Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken