Maag- en darmklachten

Maag- en darmklachten zijn vaak het gevolg van inklemming van de zwervende zenuw in de bovennek, schedel of in het verloop van de zenuw. Deze zenuw stuurt onder andere de werking van de maag en darmen aan. Tevens kunnen een verminderde beweeglijkheid van de lever en alvleesklier ervoor zorgen dat de zuurgraad in de darmen niet goed is. Hierdoor ontstaan verteringsproblemen. Deze kunnen leiden tot winderigheid, buikpijn, opgezette buik, obstipatie en/of diarree. Maagproblematiek uit zich als maagpijn, zuurbranden, terugvloed van maagzuur (reflux) naar de keel/mond of van maaginhoud, boeren, misselijkheid, spugen en zwaartegevoel in de bovenbuik. Klachten van de slokdarm kunnen het gevolg zijn van maagproblemen. Slokdarmproblemen kunnen zich uiten als slikstoornissen, brok in de keelgevoel , pijn op de bost en nek- en schouderklachten. Bij maag- en darmklachten lost de osteopaat de oorzakelijke blokkades op en bevrijdt de zwervende zenuw. Hierdoor verbetert de functie van de maag en de darmen.

Tijdens de zwangerschap wordt het lichaam ineens zwaarder belast en kunnen maag- en darmklachten gaan opspelen. De al aanwezige blokkades zijn dan toch vaak de oorzaak, in combinatie met vermoeidheid en hormonale veranderingen.

ยป Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken