Zwangerschapsklachten

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam continu. Je gewicht neemt toe, je buik (baarmoeder) groeit, hormonen verweken de gewrichtsbanden van je lichaam. Door deze veranderingen wordt je lichaam steeds zwaarder belast. Het is dan ook niet vreemd dat juist in deze periode klachten kunnen ontstaan. Met name klachten van de onderrug en het bekken komen veelvuldig voor. Tevens kun je maagklachten, ochtendmisselijkheid en vermoeidheid ervaren. Bovenstaande klachten zijn slechts enkele voorbeelden van de problemen waar zwangeren mee te maken kunnen krijgen. Veel van deze klachten ontstaan door reeds aanwezig zijnde bewegingsverliezen, die door de zwangerschap extra worden belast. Door een osteopathische behandeling kunnen bewegingsverliezen in alle structuren van het lichaam worden opgelost. Hiervoor worden zachte handgrepen gebruikt, waarbij de betreffende structuren worden ontspannen en opgerekt. Door deze technieken kunnen klachten tijdens de zwangerschap worden voorkomen, verminderd of genezen. Tijdens de zwangerschap wordt de regio van de baarmoeder en eierstokken alleen zeer mild behandeld of niet direct behandeld, maar via andere lichaamsdelen positief beïnvloedt. Indien nodig kunnen deze organen na de bevalling met meer intensievere directe technieken worden behandeld.

Onvruchtbaarheid (zonder medische oorzaak)

Gynaecologische klachten kunnen te maken hebben met bewegingsproblemen van de baarmoeder, eileiders en eierstokken. Als gevolg van doorgemaakte ontstekingen, bewegingsproblemen van aangrenzende organen (blaas, dikke darm), trauma’s en bijvoorbeeld endometriose, cystes en dergelijke kunnen deze organen minder gaan bewegen en functioneren. Door de oorspronkelijke beweeglijkheid te herstellen kunnen klachten overgaan en kan tevens de vruchtbaarheid hersteld worden. Het is voor de bevruchting essentieel dat de baarmoeder op de juiste tijd op de juiste plaats is om bevruchting van de eicel mogelijk te maken. Tevens is goede doorgang van de eileiders van belang, zodat de vrucht naar de baarmoeder kan om zich in te nestelen.

ยป Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken