Urogenitale klachten bij zwangeren

Urogenitale klachten kunnen ontstaan door bewegingsproblemen van de blaas, baarmoeder, urineleiders en nieren. Is de blaas bijvoorbeeld naar rechts gekanteld dan zal de betreffende persoon veelvuldig moeten plassen en vaak kleine beetjes. Kantelt de blaas echter naar links, dan zal de blaas zich enorm kunnen vullen, maar zal vaak wat urine achterblijven die blaasontsteking in de hand werkt.

Doordat de hele bekkenregio tijdens de zwangerschap zwaarder belast wordt kunnen klachten ontstaan. Door het bekken weer vrij te laten bewegen kunnen deze klachten oplossen.

Nierstuwing

Tijdens de zwangerschap kan de ligging en beweeglijkheid van de baarmoeder spanning op de omgeving veroorzaken. Wanneer de druk op de urinewegen komt dan kan nierstuwing het gevolg zijn. Osteopathie behandelt de verminderde beweeglijkheid, waardoor de druk van de urinewegen afkomt en de nierstuwing verdwijnt.

ยป Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken