Longproblemen, eczeem en allergieën

Zie voor deze problemen ook het verhaal bij KNO-klachten. De luchtwegen en huid worden extra belast wanneer onze belangrijke ontgiftingsorganen worden overbelast (lever/galblaas, darmen, urinewegen). De afvalstoffen, die normaal niet via deze organen (huid en luchtwegen) worden afgevoerd, zorgen voor irritatie van de luchtwegen en de huid met allerlei klachten tot gevolg. Door de lever, darmen en urinewegen beter te laten functioneren komen de luchtwegen en huid tot rust en verbetert de kwaliteit van onze slijmvliezen. Hierdoor verbetert de vertering en komen slecht verteerde voedingsresten niet meer in contact met onze immuuncellen en komen gifstoffen niet meer in het bloed terecht en volgt er geen immuunreactie, waardoor ook allergieën over kunnen gaan.

Bij astmatische klachten is er ook een onbalans in het autonoom zenuwstelsel waardoor de luchtwegvernauwing optreedt. Door de balans in het zenuwstelsel te herstellen en de triggers (stress, voeding, ingeademde stoffen) te vermijden gaat het vaak veel beter en kunnen ze er zelfs overheen groeien (uitrijping).

» Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken