Borstkasklachten

Borstkasklachten zijn vaak het gevolg van spanning op de vliezen van de organen van de borstkas. Tevens kan een verkramping van de slokdarm last geven bij het borstbeen en de aanhechtingen van de ribben (syndroom van Tietze). Bijvoorbeeld als de ribben geblokkeerd zitten, als gevolg van een bewegingsverlies van de long, na longontsteking dan zal het ademen ook moeilijker gaan. Benauwdheid is dan het gevolg, maar ook pijn aan de ribben kan bijvoorbeeld het gevolg zijn. Osteopathie is er dan op gericht om de beweeglijkheid van de vliezen van de borstkasorganen te herstellen. Daardoor gaan ook de botten en gewrichten van de borstkas beter bewegen.

In het geval van pijn op de borst (angina pectoris) kan er ook sprake zijn van medische hart- en longproblematieken. Deze zullen zoveel mogelijk uitgesloten worden alvorens aan een behandeling te beginnen. Bij vermoedens in die richting zul je naar jouw huisarts verwezen worden.

Bij klachten die het gevolg zijn van eerder doorgemaakte hart- en longproblematieken zal daar tijdens de behandeling rekening mee worden gehouden en deze regio zal worden vermeden of milder worden behandeld.

» Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken