Restless legs

Restless legs (rusteloze benen), zware benen en bijvoorbeeld kramp in de benen zijn vaak het gevolg van een verminderde doorbloeding en ophoping van afvalstoffen in de benen. De oorzaak hiervan kunnen blokkades van rug- en bekkengewrichten zijn of van buik- of bekkenorganen. Rusteloze benen worden ook gerelateerd aan slaapproblemen. Hierdoor worden de klachten in stand gehouden. Door blokkades in het lichaam op te lossen normaliseert de prikkeling van die delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het dag- en nachtritme en de alertheid. Hierdoor gaat de patiënt beter slapen en meer uitgerust wakker worden. Als patiënten meer uitgerust raken, zullen ook de spieren meer uitgerust zijn.

Soms ontstaan rusteloze benen door ophoping van afvalstoffen door het eten van voedsel waar men intolerant voor is of door een tekort aan bepaalde stoffen. Voedingsadviezen en supplementen zullen de behandeling daarom kunnen ondersteunen.

» Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken