RSI (CANS) klachten

RSI (nieuwe benaming CANS) klachten zijn het gevolg van bewegingsverliezen in voornamelijk de nek, bovenrug, onderarmen, polsen en handen. Deze bewegingsverliezen zorgen ervoor dat bloedvaten en zenuwen ingeklemd raken en dat geeft de klachten zoals pijn, krachtsverlies, tintelingen en opgezette/gezwollen handen. De bewegingsverliezen in de genoemde regio’s kunnen voor een groot deel verklaard worden door spanning op de buikvliezen en borstkasvliezen. Deze vliezen beïnvloeden de vliezen van de armen, omdat ze hierop aanhechten. Door deze oorzakelijke bewegingsverliezen in de buik- of borstkasregio te herstellen kunnen de bewegingsverliezen van de armen herstellen. Hierdoor herstellen de doorbloeding en de bezenuwing van de armen zich en nemen klachten af.

Bij RSI moet u denken aan CTS (carpaal-tunnelsyndroom), uitstralende pijn naar de armen, handen vanuit de nek-schouderregio en bovenrug (thoracic-outletsyndroom, T4-syndroom) en dergelijke.

» Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken