Kaakgewrichtsproblematiek

Bij problemen met het bewegen van het kaakgewricht is er sprake van het slecht(er) sluiten (occlusie) of slechter openen (depressie) van de mond. Veranderde spanning van de kauwspieren en de nek- en halsspieren kan hiervan een oorzaak zijn, maar bijvoorbeeld ook een blokkade de discus van het kaakgewricht. Een osteopaat hersteld de normale mobiliteit van de kaakgewrichten, maar ook de oorzakelijke blokkades elders worden opgelost.

Een slechte occlusie (malocclusie) kan ook komen door verstoring van de beweeglijkheid van tanden en kiezen door trauma's, tandheelkundige ingrepen, beugels en dergelijken. Door de beweeglijkheid van de tanden en kiezen en de tandkassen de behandelen wordt de occlusie hersteld en de balans in het lichaam versterkt. Een verstoorde beweeglijkheid van de kaakgewrichten en tanden/kiezen kan de reden zijn voor het terugkeren van klachten bij inspanning. Bij lichamelijke of geestelijke inspanning moeten de tanden namelijk op elkaar geklemd kunnen worden om een prestatie te kunnen leveren. De ophanging van het hart wordt hierdoor versterkt en de bloeddruk kan (tijdelijk) omhoog, zodat het lichaam de gewenste inspanning kan leveren. Bij verstoring van de beet leidt dit tot verzwakking en acute overbelasting, waardoor zelfs spierscheuringen kunnen ontstaan. Een mooi voorbeeld hiervan is een hamstringsscheur tijdens sprinten.

» Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken