Verschillende hoofdpijnen

Hoofdpijn

Hoofdpijn onstaat door spanning op de vliezen rondom de hersenen of door uitstralende pijn vanuit nek, aangezicht, bijholtes of door verminderde afvoer van afvalstoffen of bloed (stuwingshoofdpijn) uit het hoofd.

Migraine

Bij migraine is er typisch eenzijdige hoofdpijn als gevolg van een tijdelijk spasme door onsteking van de vaatwand van een slagader die ter hoogte van het rotsbeen (bij het oor) loopt. Dit rotsbeen en andere delen van de schedel zullen bij hoofdpijn vaak niet goed bewegen. De osteopaat pakt hierbij de oorzaak aan en lost ook de bewegingsproblemen van de schedel op waardoor de hoofdpijn overgaat. Vaak is er een onbalans van de grote bloedvaten en het hart welke de basis vormt voor de onbalans van de bloedvaten in het hoofd. Hoofdpijn kan tevens stress gerelateerd zijn. Een osteopatische behandeling is erop gericht om de beweging van de schedel en andere betrokken structuren in het lichaam te herstellen en de oorzaken van de stress te verhelpen.

» Terug naar overzicht

Benieuwd naar hoe ik je kan helpen?

In de afgelopen 15 jaar heb ik al vele duizenden patiënten geholpen in hun zoektocht naar gezondheid. Wil je ook geholpen worden? Maak hieronder online een afspraak.

Afspraak maken